Transnational 2IMPREZS Energy Challenges Online Event

27 mei 2021

Programma Book tickets Videowedstrijd
First Vector Graphic
Afsluitend Online Event op vrijdag, 27 Mei
Energy Challenges / 2IMPREZS organiseert op 27 mei van 10.00 tot 12.30 uur een interactieve finale bijeenkomst. Ontdek alles over het online event, waarin jouw school misschien wel de show steelt.

De online bijeenkomst wordt gepresenteerd door Madeleine Longlais. Zij neemt de kijkers mee op een inspirerende reis door Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken. In deze landen hebben meer dan 30000 leerlingen deelgenomen aan de Energy Challenges. Samen hebben zij een indrukwekkende CO2-reductie gerealiseerd.

Gevarieerd programma


Tijdens het Transnational Energy Challenges 2IMPREZS Online Event ontdek je als kijker niet alleen meer over de behaalde resultaten. Nee, je gaat ook zelf aan de slag. Test je kennis tijdens de Kahoot! Quiz. Ga de uitdaging aan en los herkenkrakers op in de escaperoom. Meet hoe duurzaam je gedrag is met de 2IMPREZS-box. Kortom: een heel divers programma, waarbij je kans maakt op prachtige prijzen!

Over Energy Challenges

Bij Energy Challenges komen techniek en gedrag samen. Scholieren maken hier zelf het verschil. De jongeren worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school. Zo maken ze kennis met de wereld van duurzaamheid, energie en techniek. Daarbij ontdekken ze ook hun eigen talenten. Bijkomend voordeel gemiddeld besparen scholen 15% op hun energierekening én er wordt een gedragsverandering bij de leerlingen – en de mensen om hun heen – geregistreerd.

The Transnational 2IMPREZS Energy Challenges Project

Het idee voor Energy Challenges is bijna tien jaar geleden in Groningen ontstaan. Het project is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool én voor het eerste en tweede jaar van de middelbare school. Gedragsverandering staat bij de campagne centraal. En met succes. Er zijn op alle deelnemende scholen flinke energiebesparingen gerealiseerd.

Ga voor meer informatie en om je school aan te melden naar: eventbrite.com
Programma

Het evenement wordt live gestreamd via YouTube van Energy Challenges en het evenement kan worden bekeken vanuit de IFS (YouTube-video die moet worden ingesloten in de IFS). De opening en sluiting zijn live, met vooraf opgenomen video's in het programma + enige tijd voor de leerlingen om hun activiteiten te onderbreken.

Leeftijd: 10-14 jaar.
Taal: English

Het evenement begint om 10:00 en is klaar om 12:30.

 • 10:00 – 10:30: Opening Event live vanuit de studio in Berlijn
 • 10:30 – 10:50: Kahoot
 • 10:50 – 11:30: Dear to confess wall
 • 11:30 – 12:00: Escaperoom
 • 12:00 – 12:30: Closing Event live vanuit de studio in Berlijn
Videowedstrijd transnationale Energy Challenges

2IMPREZS-evenement - 27 mei 2021

Doelstelling:
Wij willen alle scholen uitdagen om na te denken waarom de deelname aan Energy Challenges / 2IMPREZS belangrijk is geweest en wat het de leerlingen / school / thuis heeft opgeleverd.

2IMPREZS organiseert daarom een videowedstrijd waarin elke klas/school zich in maximaal 2 minuten kan presenteren en kan vertellen wat Energy Challenges hen heeft gebracht.

Alle ontvangen video's zullen worden beoordeeld en de beste "3" zullen live worden uitgezonden tijdens het slotevenement op 27 mei.

Inhoud:
De video moet bestaan uit het volgende:

 1. Een duidelijke focus op campagne, hoe hebben we energie bespaard
 2. Hou het kort, simpel en spannend om naar te kijken
 3. Duidelijk begin, midden en einde
Regels:
 • Alle video's moeten in het Engels zijn of in de eigen taal met ondertitels
 • Alle deelnemers die aan de video meedoen, hebben een AVG-verklaring ondertekend
 • Stuur de AVG van alle deelnemers met de video
 • Uw video moet het 2IMPREZS-logo met de EU-vlag bevatten, hetzij aan het begin of aan het einde
Stuur de video naar: info@energychallenges.eu
Deadline: 25 mei 2021

Download het logo